Hoe ziet een Reiki-sessie eruit?

 

 

Maak een afspraak

Hoe ziet een Reiki-sessie eruit?

Een afspraak maken

Het begint met een afspraak maken. Als je een reiki-sessie wil, dan kun je deze makkelijk online inplannen via mijn agenda.

Als je voor het eerst komt, hebben we een intakegesprek waarbij ik één en ander wil weten over wat de reden is dat je komt, hoe lang je al ergens klachten hebt of je misschien alleen voor de ontspanning komt etc. Op dat moment kan ik bepalen of ik de juiste persoon ben voor jou en je reden van behandeling.

De afspraak zelf

Op de afgesproken datum en tijdstip kom je naar mijn praktijk toe. Kom niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat. Mijn praktijk is niet zo groot dat ik een wachtruimte heb. Ben je veel te vroeg (meer dan 5 minuten te vroeg)? Wacht dan nog even een paar minuten in de auto, want het kan zijn dat ik met een klant bezig bent. Kom zeker ook niet te laat, want dan zal jouw afspraak korter duren.

Is het de eerste keer dat je komt? Dan nemen we samen de vragen door voor het intakegesprek. Ik maak een dossier aan waarin ik de intake verwerk, maar ook wat er tijdens de afspraak gezegd en gedaan is (de belangrijkste punten uiteraard). Dit ben ik wettelijk verplicht en is uiteraard ook AVG-proof. Het is gelijk ook een mooie geheugensteun voor mij om te zien wat er de vorige behandelingen is gedaan of afgesproken. Het maakt jou en mij bewust van waar je in het begin stond ten opzichte van na een aantal behandelingen.

Na het gesprek gaan we naar de behandeltafel. Als liggen lastig gaat, kun je de sessie ook zittend ondergaan. Je schoenen gaan uit, het is niet nodig om kleren uit te trekken.

Soms kan het zijn dat ik tijdens een sessie gaap. Dat is niet omdat ik het niet interessant vind. Dit heeft te maken met de energie die vrij komt en het opheffen van blokkades. Als dat gebeurd, dan ga ik meestal gapen.

De sessie

  • Je ligt eerst op de rug. Ik kom bij je hoofd zitten en leg mijn handen onder je achterhoofd.
  • Vervolgens ga ik met mijn handen boven je ogen, naast de oren en de slapen, keel, schouders, hart, armen, buik, onderbuik, heupen, knieën en enkels.

Ik geef je dan een seintje dat je mag omkeren en op je buik mag liggen.

  • Ik stem mij opnieuw even af op je door mijn handen weer aan de rugzijde boven de schedelbasis en halswervel te houden.
  • Achterkant lichaam pak ik vaak het hart, middengedeelte rug, onderrug, stuitje en voeten mee.

De behandeling sluit ik af door je even “wakker” te schudden door met twee handen van hoofd naar beneden te strijken tot aan de voeten. Dit doe ik meestal 3x en zeg dan, dank je wel terwijl ik je schouder even aanraak.

Ik loop dan even weg om mijn handen te wassen en kom dan terug. Terwijl ik dit doe, mag je nog even blijven liggen als je dat fijn vindt, en anders dan ga je vast voorzichtig rechtop zitten.

De afsluiting

We verplaatsen weer naar de tafel en bespreken wat je hebt ervaren en hoe je het vond. Als je wilt maken we een nieuwe afspraak.

Meestal ontvang je dezelfde dag nog de factuur. Deze graag binnen 14 dagen overmaken.

Bovenstaand is een standaard sessie. Mijn intuïtie is goed ontwikkeld en ik laat mij daar tijdens een sessie ook door leiden. Daardoor kan het zijn dat ik bepaalde delen oversla en ergens anders meer aandacht op richt. Ik zal dat ook zeker bij je aangeven, zodat jij weet wat er gebeurt. Het gebeurt ten goede van jouw sessie!

 

Wil jij van je (pijn)klachten af? Wil je meer ontspanning gaan ervaren?

Heel ontspannen en zeker niet zweverig, ik voelde me gelijk om mijn gemak en het is heel bizar hoe mooi je lichaam reageert. Zeker een aanrader!

Adriette

Ik wilde wel eens een sessie meemaken en had ook last van spanning in mijn nek en schouders. Vooraf werd duidelijk uitgelegd wat er ging gebeuren en ook tijdens de behandeling was er veel ruimte voor tekst en uitleg. Na de sessie voelde me merkbaar ontspannen. Ik heb tot zeker een dag of 4 erna enorm goed geslapen. Ik voelde dat niet alleen zo, maar mijn sporthorloge gaf dat ook aan; geen stress ‘s nachts en rustige ademhaling.

Simone

Ik vind het een heerlijk moment om even stil te staan bij wat je allemaal voelt. Erg fijn gesprek gehad en als herboren weer naar huis.

Sandra

Veel gestelde vragen

Kan je mij met Reiki genezen?

Nee, Ilse van de Burgwal is geen arts. Ik zal nooit zeggen dat ik zal genezen. Behandelingen kunnen ondersteunen en wellicht de klacht verminderen en of wegnemen. Ik raad altijd aan: ga eerst naar huisarts en/of specialist!!! Je bent ten aller tijden zelf verantwoordelijk voor je gezondheid.

Werkt Reiki bij iedereen?

In principe wel, ik zeg ‘in principe’. Wanneer mensen er echt niet voor open staan, blokkeren ze zichzelf dermate dat ze niet open staan voor de universele energie van Reiki. Dat is prima, ieder loopt zijn eigen pad op zijn eigen tempo.

Moet ik me ontdoen van mijn kleding tijdens een Reiki-behandeling?

Nee, zeker niet. Alleen je schoenen gaan uit. Neem eventueel warme sokken mee die je tijdens de behandeling aan kan doen. Wanneer nodig, heb ik een dekentje voor je.

Ilse van de Burgwal, anders is uniek, coaching, training, Woudenberg, mindset, eigen regie, eigen koers varen, authenticiteit, echt jezelf zijn, kwetsbaar, kwetsbaar zonder je kracht te verliezen, veerkracht